Antifascistisk seier over SIAN på Mortensrud

Fascistene fra SIAN prøvde igjen å spre hets i Oslo. Denne gangen på Mortensrud, et stykke utafor Oslo. Mortensrud er et proletært område der det bor mange muslimer og mennesker med innvandrerbakgrunn. Stedet ble åpenbart valgt for å provosere. 

Øyeblikket SIAN-fascistene åpnet munnen begynte det straks med slagord og støy for å overdøve hetsen deres. Det tok ikke mange minutter før de første eggene ble kastet. Under hele demonstrasjonen ble det kastet egg, tomater og flasker nesten uavbrutt og i store bølger. 

SIAN prøvde å provosere motdemonstrantene ved å rive sider ut av en koran. Snuten hadde åpenbart lært fra tidligere forsøk på å Koranen, og sto klare med skjold mellom SIAN og motdemonstrantene. Politiet brukte flere droner til å filme og overvåke demonstrasjonen.

Aksjonen ble en fiasko for fascistene. De ble tvunget til å forlate plassen på under en halvtime,  under et regn av egg, tomater, flasker og alt annet som folk kunne få tak i. Deres hets ble ikke hørt over støyet og ropene til antifascistene. I det hele tatt kunne man best høre de antifascistiske slagordene til mot-demonstrantene, som «Ingen fascister i våre gater!» og «Hele Oslo hater fascister, vi er alle antifascister!». 

Etter  SIAN-fascistene hadde blitt eskortert inn i en politibil ble det holdt en appell om samhold mellom alle nasjoner og religioner og at «Vi er Mortensrud!». 

Den raske seieren over fascistene førte god stemning blant antifascistene og vi håper den vil være til inspirasjon for motdemonstranter andre steder. 

Denne saken inneholder oversikt over SIANs kommende torgmøter og planlagte motdemonstrasjoner:

Doner til Kampkomiteen