Markering mot rasisme og for frigjøring av politiske fanger

Kampkomiteen i Oslo deltok fredag 7.8. på støttemarkeringa Nei til rasisme, frigjør Mapuche politiske fanger i Chile. Demonstrasjonen krevde den umiddelbare løslatelsen av alle Mapucheaktivister i fengsel og den fordømte den seneste tidens fascistiske angrep mot Mapuchefolket.

Det ble holdt flere appeller fra solidaritetsorganisasjoner og av aktivister. Flere artister som sympatiserer med Mapuchefolkets kamp i Chile fremførte musikalske innslag.

Aktivister fra Kampkomiteen gjennomførte også en solidaritetshandling for den militante antifascisten Garrett Foster, som ble skutt og drept av en fascist som kjørte inn med bil i en demonstrasjon i Austin, USA 25. juli og løsnet skudd etter demonstrantene. Den samme typen fascistiske angrep som Mapuche-folket opplever i skrivende stund. Garrett Foster forsvarte demonstrasjonen og betalte prisen for dette med sitt liv.

Doner til Kampkomiteen