Demonstrasjon mot Selvstendighetspartiet

Lørdag 15.08. hadde Selvstendighetspartiet (ShP) stand i Kristiansand, for å samle underskrifter for å stille til valg. ShP er et fascistisk parti og den såkalte religionskritikken deres er bare forkledd rasisme. Partiet er grunnlagt av sentrale medlemmer i Alliansen og SIAN der flere er dømt for rasismeparagrafen. Disse gruppene har kontakt med nazistene i Nordfront, de har bånd til europeiske fascistorganisasjoner og de samarbeider med rasistiske Demokratene i Kristiansand. Sammen med flere andre organisasjoner blei det arrangert en demonstrasjon mot dem.

På forhånd stilte aktivistene opp like ved dem og delte ut flyers med info om partiet og oppfordring til å møte opp på demoen. Det blei delt ut vann og munnbind, og det blei delt ut og hengt opp mange stickers med “nazifri sone” i området rundt standen. 

Under demonstrasjonen gjorde aktivistene en god jobb med roping av slagord, og fikk positiv respons fra folk på gata. Fascistene snakka nesten ikke med noen og fikk svært få underskrifter. Det virka ikke som de prøvde ei gang. De satt stort sett sånn som dette å så sløve ut, og de fikk også brukt tida til å runde noen baner med Candy Crush. 

Politiet var tilstede i sivil og sørga for at aktivistene holdt avstand. De lå også og fulgte med fra taket av kjøpesenteret i bakgrunnen. Etter en time ba politiet demonstrantene om å avslutte fordi de ikke hadde ressurser til å passe på lengre. Good cop-taktikken de har brukt under de to siste demoene slo sprekker i dag, da de tillot fascistene å stå i fem timer mens den antirasistiske demoen blei begrensa til en time. Dette irriterte både demonstranter og forbipasserende, og bekrefter bare det vi vet fra før, at politiet står på fascistenes side. 

Doner til Kampkomiteen