Antifascistisk demonstrasjon mot SIAN i Stavanger

Skrevet av aktivister i Stavanger.

Lørdag 7. august var det demonstrasjon mot SIAN i Stavanger. Demonstranter fra Kampkomiteen samlet seg på Nytorget før de marsjerte ned mot Byparken der SIAN sto og flere motdemonstranter hadde samlet seg allerede. Politiet hadde satt opp sperringer og demonstrantene samlet seg ved sperringene og ropte slagord.

Et medlem av Alliansen og to fascister dukket opp og ble konfrontert av motdemonstranter med slagord. I løpet av demonstrasjonen prøvde uniformert og sivilt politi flere ganger å stoppe motdemonstranter og de tok også et rødt flagg fra aktivistene. Flere ble bortvist og arrestert i løpet av demonstrasjonen.

Antifascister og massene gjorde motstand med å rope slagord, riste i sperringene, og kinaputter og andre ting ble kastet over gjerdet. Politiet rustet seg hardt opp rett før SIAN skulle brenne koranen. Noe som viste at dette var en koordinert handling mellom SIAN og politiet. Flere ganger ble gjerdene revet opp. Flere demonstranter kom seg over gjerdet og politiet brukte da tåregass mot motdemonstrantene. Ikke bare mot dem som hoppa over, men også mot alle som sto foran gjerdet. Ved flere anledninger forsvarte demonstrasjonen seg mot angrep fra politiet og forsøk på å arrestere og anholde folk. Massene viste under hele demonstrasjonen kampvilje mot både SIAN og politiet.

Doner til Kampkomiteen