Markeringer mot politivold og rasisme 7. september.

Av redaksjonen

7. september er det 15 år siden politiet i Trondheim drepte Eugene Ejike Obiora. Ingen av de fire politibetjentene som var med da den ubevæpna Obiora ble kvalt, har blitt straffet for det, og drapsmannen Trond Volden har til og med blitt forfremmet.

Dette var ikke et enkelttilfelle. Siden markeringa vi hadde på Obioras dødsdag for et år siden er tre personer drept av norsk politi. Forrige helg ble Mirza Osmanovic skutt og drept av politiet i Sarpsborg. Det var tre politipatruljer til stede, og de avfyrte flere skudd mot Osmanovic. To av betjentene er mistenkt etter drapet. De etterforskes nå av spesialenheten, som henlegger 94% av alle sakene.  

Møt opp på tirsdag, stå opp mot politivold og rasisme!
Kristiansand: Kl.17 på Øvre torv.
Oslo: Kl.18 ved Grønland politistasjon.
Trondheim: Kl.18 på torget.
Bergen: Kl.18.00 på Vågsalmenningen, ved Holberg-statuen.

Rettferdighet for Mirza Osmanovic!
Vi glemmer aldri Eugene Obiora!


Markeringer i 2020:

Doner til Kampkomiteen