Antirasistisk hiphop-konsert

Skrevet av aktivister i Kristiansand

3. desember arrangerte aktivister fra Kampkomiteen konsert sammen med andre antirasister på Samsen kulturhus i Kristiansand. Rapperne Belizio, NaTy, Kenema, Josty, J.O.B og Kim stilte opp gratis og lagde en antirasistisk festkveld.  Konserten hadde gratis inngang, det blei solgt billig mat og drikke og alt arbeidet blei gjort på dugnad. 


I starten av konserten blei det holdt en appell fra en aktivist, og det blei også viderebrakt en hilsen fra rapperen Tommy Vito som ikke kunne komme på grunn av sykdom. Appellanten tok opp viktigheten av å kjempe mot rasisme hele tida og å bygge opp et antirasistisk miljø, og det blei oppfordra til å skrive seg på Antirasistisk Agders liste for å bli kontakta om planlagte og spontane demonstrasjoner og andre antirasistiske arrangement. Bor du på Agder og vil stå på lista, kan du sende en epost til antirasistisk.agder@protonmail.com    

Utdrag fra appellen:

“I 2017 marsjerte Nordfront i Markens, og i 2018 heiste de flagg med hakekors og skreiv «Vi er tilbake» rett her oppe på Arkivet, nazistenes gamle torturkjeller. Og hver sommer får SIAN ha rasistiske møter på torvet. Hver gang vil vi møte opp og vise motstand. Men rasisme er et problem hele tida. Hver dag. Derfor har vi denne markeringa i dag, for å bygge opp et sterkt antirasistisk miljø.”

“Det viktigste er å kjempe mot rasismen som gjennomsyrer hele staten. Og som for eksempel uttrykkes av politiet. Det er mye mer sannsynlig at de trakasserer deg eller utsetter deg for vold om du er mørk i huden.
Politiet og politikerne forsvarer rasister og nazister som sprer hat og brenner koranen. Når SIAN eller Nordfront gjør dette kaller politiet det for ytringsfrihet. Den samme ytringsfriheten gjaldt ikke da de arresterte Kamelen under en konsert i byen fordi han sa Fuck politiet.
Rasisme er ikke en ytring som dekkes av ytringsfriheten. Rasisme er hat som oppfordrer til å angripe folk sine rettigheter og friheter. Vi kommer aldri til å godta at rasistiske grupper organiserer seg og trakasserer folk i våre gater. De skal aldri få spre sin rasisme uten å bli motsagt. Når rasister gis denne retten, betyr det at andre må finne seg i hets, trusler og undertrykking.”


Belizio

NaTy

Kenema & Josty

J.O.B

Kim

Bilder fra konserten:

Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety
Foto: Ronny Apexety

Doner til Kampkomiteen