Markering av samefolkets dag

Skrevet av aktivister i Kristiansand.

I Kristiansand har samefolkets dag blitt markert med tog, appeller og samisk mat.

Markeringa blei arrangert av Mestizo, Solidaritet med rom, Latin-Amerikagruppene, SU, NKP, Rødt, Antirasistisk Agder og Kampkomiteen. Arrangementet starta med en tur på Odderøya. Deltakerne gikk i tog med banner og flagg til toppen av øya, der ble det holdt flere appeller i solidaritet med samefolkets kamp, og med fordømming av den norske statens behandling av samene, kolonisering og rovdrift på naturen i Sápmi.

Etter turen var det ei sosial samling der den samiske nasjonalretten biđus blei servert. Det blei holdt en tale, og et innlegg om behovet for ei samisk forening. Alle som er interessert i samiske anliggender, språk og kultur blei invitert med i arbeidet med å starte opp foreninga. Interesserte kan ta kontakt via facebook-gruppa Samisk miljø i Agder.

Doner til Kampkomiteen