Nye demonstrasjoner mot strømprisene

Av redaksjonen

Tirsdag 15. februar arrangerte fagbevegelsen fakkelmarkeringer 21 steder, og aktivister fra Kampkomiteen har deltatt i Bergen, Trondheim og Kristiansand. 

Bergen

Kampkomiteen deltok på markeringen på Torgallmenningen med flagg og banner med teksten “Kjemp mot de høye strømprisene!”.

Demonstrasjonen var denne gangen arrangert av LO og dette preget markeringen, sammenlignet med den forrige markeringen i Bergen der deltakerne viste mye sinne mot politikerne, særlig regjeringen. 

Det var taler denne gangen også, men blant annet fra NHO, og det var mye fokus på industri og mindre på hvordan strømprisene rammer vanlige folk. Ca 100-200 personer deltok på markeringen.

Trondheim

Aktivister fra Kampkomiteen deltok i demonstrasjonen i Trondheim, som var ei punktmarkering på torget med bannere, flagg, skilt og fakler. Markeringa startet med musikalske innslag, før det fra scenen ble holdt appeller fra representanter fra fagforeninger og Naturvernforbundet. Aktivistene fra Kampkomiteen deltok i markeringa med røde flagg. 

Kristiansand

200-300 møtte opp på demonstrasjonen på torvet i Kristiansand. Det blei holdt appeller og spilt musikk. Mange hadde fakler eller plakater, og det var også bannere, organisasjonsflagg og fagforeningsfaner, og aktivister fra Kampkomiteen hadde med røde flagg. 

Doner til Kampkomiteen