Demonstrasjon mot SIAN og Stram Kurs

Skrevet av aktivister i Oslo.

27. februar hadde SIAN årets første markering for å hetse muslimer, denne gangen på Eidsvoll plass foran Stortinget. Med seg hadde seg hadde Rasmus Paludan, lederen av det danske fascistpartiet Stram Kurs, som er på turné i Sverige og Norge. 

Aktivister fra Kampkomiteen deltok på motdemonstrasjonen. Demonstrantene ropte antifascistiske slagord, slo på gjerdene og spilte musikk. Noen hadde med instrumenter og noen hadde med teksten til Bella Ciao, som ble delt ut og sunget under demonstrasjonen.

Det ble også ropt slagord mot politiet som beskytter fascistene. Et ekstra stort område var sperret av denne dagen, det var politibiler rundt hele området, og det ble brukt politihester, drone og helikopter for å sikre at fascistene skulle få gjennomført møtet. 

Møtet var annonsert å vare i to timer, men fascistene både kom seint og reiste tidlig og det hele var over på litt over en time. Demonstrantene avslutta dagen med mer slagord-roping og tog ned til Osvald-monument på Jernbanetorget.

SIAN kalte dette møtet en “kick off” for årets markeringer, og har til nå lagt ut en kommende markering, på Sandefjord torg lørdag 23. april kl. 15. Vi oppfordrer til å møte opp og vise motstand alle steder de dukker opp, og til å aldri gi fascistene muligheten til hetse folk, rekruttere og spre propaganda i fred.

Doner til Kampkomiteen