Demonstrasjon mot SIAN på Tøyen

Skrevet av aktivister fra Oslo.

Lørdag 2. april, på første dagen av ramadan, hadde SIAN et møte på Tøyen torg der de brente flere eksemplarer av koranen. Lokalbefolkninga og antifascister viste tydelig at ikke SIAN var velkomne. 

Langs gjerdene til skolegården like ved torget hadde elevene hengt opp plakater der de gjennom tegninger og slagord viser motstand mot rasisme. På plakatene sto det blant annet “Stopp SIAN”, “Ingen plass for rasisme”, “Vi er like mye verdt”, “Alle hater rasisme” og “Vi står sammen mot rasisme”.

Som vanlig sørga politiet for at fascistene fikk gjennomføre sin trakassering av muslimer. Et stort antall politi var til stede, og de vært svært ivrige i å ta bilder og filme motdemonstrantene, samt forsøke å gjøre terskelen høyere for folk til å delta i demonstrasjonen ved massiv avsperring av torget og ved å ransake alle på vei inn.

Det ble også holdt ei motmarkering noen hundre meter unna, for å få folk bort fra den konfronterende demonstrasjonen. Det var en tverrpolitisk markering der blant annet Antirasistisk senter og SV samarbeida med rasistpartiet FrP. Antirasistisk senter og SV lot til og med lot Maria Zähler, skribent for den ytterliggående rasistiske nettavisen Resett og nestleder i Oslo FrP, holde appell her. 

Til tross for dette møtte mange opp på den virkelige motdemonstrasjonen og torget var dominert av motdemonstranter mens SIAN sto inne i et hjørne og snakka, totalt overdøvd av slagord og instrumenter. Aktivister fra Kampkomiteen deltok i markeringa.

Doner til Kampkomiteen