Trondheim: Demonstrasjoner mot drapet på Mahsa Amini

Skrevet av aktivister i Trondheim

Kampkomiteen deltok den 23. september og 27. september på demonstrasjoner i solidaritet med det iranske folket, mot drapet av Mahsa Amini. 

Demonstrasjonen den 23. september ble organisert på kort tid av det iranske og kurdiske miljøet i Trondheim og det var et stort oppmøte med langt over 100 personer i alle aldersgrupper. Det ble ropt slagord mot den islamske republikken, mot ayatollah Khamenei og mot politiet. Det ble også ropt slagord for kvinnefrigjøring og frihet. Det deltok folk fra ulike politiske retninger. Fire kvinner brente hijaber og det ble sunget folkemusikk. 

27. september ble det arrangert en ny demonstrasjon, også denne gangen med stort oppmøte. Det ble holdt appeller og ropt slagord på torget. Blant slagordene som ble ropt var “kvinne – livet – frihet,” også på kurdisk “Jin – Jiyan – Azadi” og på persisk “Zann, zindagi, Azadi,” samt “nei til diktatur,” “ned med det islamske regimet” og “styrk den internasjonale solidaritet!” I appellene ble det løfta fram at kvinner i Iran nå går i spissen i kampen for sine rettigheter, og at vi demonstrerer i solidaritet med folket i Iran som risikerer livet i demonstrasjoner på gata mot regimet. Noen kurdiske demonstranter brente det iranske flagget. Etter appellene ble det sunget “Bella Ciao” og lagt ned blomster og tent lys ved bildet av Mahsa Amini.

 Bilder fra 23. september:

Bilder fra 27. september:

Doner til Kampkomiteen