Trondheim: Solidaritetskonsert for Palestina

Skrevet av aktivister i Trondheim

Tirsdag 18. oktober ble det holdt solidaritetskonsert for Palestina. I tillegg til musikk innen vise, blues, rock og punk, ble det holdt flere appeller.

I tillegg til å ta opp situasjonen i Palestina i dag, var det også ei markering for at det er 40 år siden massakrene i Sabra og Shatila. Den venstreorienterte amerikanske visesangeren David Rovics, som ofte skriver sanger om aktuelle hendelser som ikke alltid topper overskriftene, åpnet arrangementet med en sang til støtte for aksjonister som har sabotert dronefabrikker til israelske Elbit i England, noe som er omtalt av Al-Jazeera. Han framførte også andre sanger om Palestina og mot politivold. Det lokale rockebandet Redd & Naken fortsatte før bluespianisten Dr. Bekken spilte et noe lengre sett. Punkbandet Faensmakt, med tilknytning til ungdomshuset UFFA, avsluttet konserten.

Mellom konsertene ble det holdt appeller. Flere appellanter krevde boikott av Israel og stilte spørsmål ved at Israel ikke sanksjoneres slik Russland blir sanksjonert, tok opp at antisionisme ikke er antisemittisme og konsekvensene av undertrykkinga, særlig for barn. En appellant som har reist i Palestina fortalte om at det i Israel skilles mellom «ulovlige bosettinger», og «ulovlige, ulovlige bosetninger», der det siste er de ulovlige bosettingene apartheidstaten griper inn mot. Det ble også påpekt fra en annen appellant at det er ulovlig for politikere i Knesset å erkjenne Palestinas eksistens. Det ble også retta angrep fra en appellant mot konspirasjonsteorier om at USA er styrt av Israel, en kabal, frimurere eller Illuminati, men at Israel er et redskap for amerikansk imperialisme i Midtøsten.     

Doner til Kampkomiteen